Persoonlijke hulpmiddelen

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

U bent hier: Home / Members / frank / Brand!

Brand!

In de nacht van 23 op 24 maart 2011 is onze woonboerderij tot aan de grond afgebrand.

Om 2 uur 's nachts werden we wakker gemaakt door luid getoeter door buurtbewoner Jan. Jan kwam op dat moment terug van zijn werk. We hebben naar schatting ongeveer 3 minuten de tijd gehad om het pand te verlaten.

De brand is begonnen in de uiterste noord-oost[+] hoek, waarschijnlijk op de plaats waar onze toekomstige entree zou komen. De oorzaak van de brand is onbekend.

Zelf ben ik het brandende pand nog terug ingerend om onze hond Fitou[+] te redden uit de woonkamer. Poes Minoes heeft zelf het vege lijf weten te redden maar van Anja hebben we tot op heden niets meer gezien ze is waarschijnlijk omgekomen in de brand. Onze dochter was tijdens de brand gelukkig op schoolreis in Londen.

Van de brandweer hebben we begrepen dat er een behoorlijk huzarenstukje uitgehaald is om de voorkomen dat de omliggende panden ook verwoest zouden worden. De afstand van ons huis tot de naastliggende rietgedekte boerderij was minder dan twee meter. Onze dank (mede van de buurtbewoners) is dan ook heel erg groot voor de inzet van de brandweer Gieten (en naar de meldingen te zien ook Annen, Assen, Rolde, Hoogeveen).

Ook bedanken we natuurlijk Jan die ons en de brandweer gewaarschuwd heeft. Zonder hem had ik dit misschien nu niet kunnen opschrijven.

Google op "brand eext" voor nieuwsberichten, foto's en video's van de brand. Zelf zal ik over de brand niets meer melden op deze site. We zijn begonnen met het op de rails zetten van ons leven na de brand. Ik wil proberen daarvan op deze site regelmatig verslag te doen onder het kopje " na de brand ".

 

Fam Baak, Eext/Gieten

In de nacht van 23 op 24 maart 2011 is onze woonboerderij tot aan de grond afgebrand.