Persoonlijke hulpmiddelen

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

U bent hier: Home / Na de brand / Eerste dag

Eerste dag

Je hebt helemaal niets meer. Waar moet je beginnen?

Ontzettend lief dat ik schoenen en andere kleding te leen heb gekregen. Maar of het ook past? We lenen 500 euro van de familie Cremers en mogen hun auto gebruiken waarmee we als eerste naar Zeeman rijden om ondergoed, broeken, sokken te kopen. Vervolgens naar Scapino voor een paar schoenen. Gelukkig is het goed weer dus veel hebben we nog niet nodig. Pas veel later kom je er achter dat ik behalve een broek ook nog een riem nodig had. Leesbril: naar Kruidvat. O ja, tandenborstels, koop ik er één of drie in een aanbieding. Mijn vrouw Bar dacht hetzelfde dus nu hebben we 6 nieuwe tandenborstels :-)

Dan de wat minder praktische zaken: Bankpassen, ID kaarten, Sleutels van de auto, etc. Het lijstje wordt steeds langer (en er zullen nog lange tijd dingen aan toegevoegd worden).

Opvang bij de plaatselijke Rabobank in Gieten gaat heel erg goed. We kregen geld waardoor we de € 500 weer terug konden betalen aan de familie Cremers en binnen 4 dagen hadden we weer nieuwe passen.

Burgerzaken was iets lastiger. Gemeentehuis is om 1 uur dicht, eerst aangifte doen vanwege vermissing ID en rijbewijs. Politiebureau is ook maar een paar uur per dag open. We hebben dus pas drie dagen later deze kunnen aanvragen en daarna nog een week wachten. We hadden ook een spoedaanvraag kunnen doen maar beseften toen niet dat het toch noodzakelijk is om zo snel mogelijk paspoorten te hebben. Konden bijvoorbeeld geen aangetekende post ontvangen.

De familie Cremers bezorgt ons ondertussen een slaapplek en voorziet ons van eten, drinken en vermaak.

Je hebt helemaal niets meer. Waar moet je beginnen?