Persoonlijke hulpmiddelen

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

U bent hier: Home / Nieuwbouw / Fundering

Voortgangsbericht 5 juni 2013

Op een haartje na zijn de voorbereidingen voor het storten van de begane grondvloer met de vorstrand klaar. Morgen hopen we te kunnen storten (The Big Pour).

Sinds de lindeboom is gekapt -16 mei- is er veel werk verzet.

Een kleine valse start vanwege planningsproblemen maar zaterdag 25 mei worden we 's ochtends om een uur of halfacht wakker van het geluid van grommende motoren. De grondwerkers gingen blijkbaar dan maar in het weekeinde aan de slag.

Ondertussen loop ik even langs de aannemer en wat zie ik staan... de kozijnen.

29 mei wordt het pvc afgeleverd wat in de grond moet, en 30 mei het staal voor de wapening en de stenen voor het binnenspouwblad. De aannemer heeft er blijkbaar zin in maar het grondwerk is dan helaas nog niet af.

 

Vrijdag komen de grondwerkers pas weer langs en werken tot 8 uur 's avonds door om het af te krijgen.

Zaterdag 1 juni krijg ik de kans om aansluitingen voor het nutsbedrijf in de grond te werken. Niet meer gewend aan dit soort fysieke arbeid ben ik blij dat ik zondag niets meer hoef te doen.

Maandag komt om half acht het aannemersbusje aanrijden, ze hebben er zeker zin in. Er wordt begonnen met het plaatsen van het staal voor de vorstrand. Zodra de eerste korven er in zitten kan ik weer aan de slag voor het ingraven van de rioolaansluitingen.

 

Dinsdag de laatste rioolbuizen door de fundering heensteken en alle mantelbuizen voor gas en water ingraven. Ik krijg bericht dat er donderdag gestort gaat worden, of ik een beetje wil opschieten. Ik ben vervolgens tot 10 uur 's avonds bezig de laatste buizen vast de zetten.

Woensdag heb ik weer een dagje vrij en dat zal wel zo blijven totdat ik met de binneninstallaties aan de gang kan. De aannemer is helaas nog niet helemaal klaar met de bovenwapening dus het gieten wordt voorlopig verplaats naar donderdagmiddag.
Op een haartje na zijn de voorbereidingen voor het storten van de begane grondvloer met de vorstrand klaar. Morgen hopen we te kunnen storten (The Big Pour).